En fotokunstner

En Kunst Fotograf

En fotograf der laver fotokunst i et land som Danmark er ofte en svær opgave. Ikke mange steder udstiller foto kunst, og fotografer der interesserer sig for fotografiet som kunstart er desværre i fåtal. Det er som om fotografering er forbeholdt det kommercielle.

Det betyder selvfølgelig også at fotografer der ønsker at bruge deres fotokunstneriske evner må søge udenlandsk eller selv forsøge sig i mindre sammenslutninger.

Der findes også fotoklubber rundt om i Danmark. Der sidder også dygtige og kreative fotografer, men på et tidspunkt vokser nogle fotografer ud af den flok og når et niveau hvor de er nødt til at søge nye græsgange for at holde inspirationen oppe. Men hvor går en fotograf der vil lave fotokunst hen i Danmark?

Det kommercielle fotografi vs fotokunst

Spørgsmålet lurer altid om ikke bare kunstfotografen kan bruge sine evner i kommercielt øjemed. Det kan man sikkert godt og mange fotografer gør det jo også. Men problemet er ofte at den kunstneriske proces man gennemløber som kunstner ikke fungerer særligt godt med diverse deadlines der ofte ligger i det kommercielle fotografi.

En kommerciel fotograf har ofte en kort periode til at lave billederne i, og derefter skal kunden have det sendt videre i det kommercielle reklamebillede maksiner så pengene til Bmw´en er i hus.

Foto kunst og kommerciel fotografi hænger IKKE sammen. Man kan sagtens se fotokunst blive brugt i kommercielt øjemed, men det foregår ofte sådan at fotografens kunst i forvejen er lavet, eller blot skal skæres til.

Eller fotografen får en opgave hvor der er god tid til at lave de mange spændende detaljer og kreative processer der ligger i fotokunst. Vil du være kunst fotograf, så skal du elske processen. Vil du tjene penge på fotografiet, så bliv ansat som reklamefotograf eller erhvervsfotograf.