Fotograf filosofi

En fotograf – en visuel filosofi

Asmussenfoto hvad er det egentlig? I starten handlede det hele om at lave så mange billeder som muligt. Ingen omtanke og ingen historie. Men som tiden skred frem, ville billederne gerne mere og mere fortælle en historie. Dog ikke andres historie, men fotografens egen historie. Følelser der trænger sig på. Oplevelser der skal udtrykkes i billeder.

Et billede med en historie? Det siger ikke meget i sig selv at skrive sådan. Men som fotograf der laver fotokunst eller billedkunst, er der altid et latent behov for at udtrykke følelser og vise små historier i billederne. Asmussenfoto beskriver ofte begreber som melankoli og ensomhed/længsel. Der ligger en slags “søgen efter mere”. Fotografen udtrykker sine følelser i billederme.

Fotografen – En søgen efter ……

Stærke billeder fortæller ofte en historie, men det der gør billederne ekstra stærke, er ofte ikke det de fortæller, men det de IKKE fortæller. Billederne der overlader beskueren at tænke videre og digte sin egen historie i billedet. Billedet lever på den måde sit eget liv og hver enkel person kan få vidt forskellige tolkninger og historier ud af billedet.

Den kreative fotograf laver ofte billeder på ovenstående måde, finder sit eget ståsted og vælger så sin helt egen unikke personlige udtryksform i billederne. En fotograf med sin egen personlige stil opnår ofte større respekt for sine billeder end mainstream fotograferne.

Fotografens bekendelser

At være kreativ fotograf, er ikke ensbetydende med at fotografen konstant er inspireret. Billeder kan ikke masse produceres på et samlebånd og samtidigt stadigt stå individuelt og stærkt i sin udtryksform. Flotte billeder skabes kun en periode hvor man er stærkt inspireret og i sit allermest kreative humør. Billeder med indhold og kvalitet kommer og går. Man kan opsøge det ved at øve sig ofte. Men forvent ikke alle billeder bliver til mesterværker.

Asmussenfotografi er kunstfotografi, dette standpunkt blev taget da fotografen startede op tilbage i 2000. Fotograferingen skal handle om selve den kreative process og den unikke historie i billedet. Et portrætfoto skal sige noget om personen, landskabet skal fortælle sin historie osv. Fotografiet er akkurat som maleren en kunstform og den er kommet for at blive.