Kunst fotograf

En fotokunstner i Danmark

Fotograf Asmussen laver kunst fotografering fordi han simpelthen ikke kan lade være. Fotografering af billeder til brug i kunstfotos handler om at opbygge sig et stort arkiv af billeder man kan klippe elementer ud af og kreativt sætte sammen i photoshop.

Den digitale billedbehandling har åbnet for mange kreative muligheder når det kommer til fotografens brug af layers i photoshop. Man kan sætte billeder sammen som det passer fotografen. Lave om på faver, lys og løfte skygger etc.

Fotografen laver fotokunst

Ved foto kunst laver fotografen billeder i en proces. Det handler ikke om det færdige resultat, men mere selve den lærerige proces der ligger i at arbejde med layers og sætte billeder sammen. Man vokser med opgaven og billederne tager hurtigere form.

En fotograf i en fotokunstners verden er mere en skaber end en registrant. Det handler ikke om hvad øjet ser eller hvad kameraet opfanger, men hvad billedet bliver til via den kreative process. Man kan sagtens starte med et blåt strandbillede der ender med at blive til et dystert spændende landskab sammensat af 12 forskellige fotos.