En fotografs bekendelser

Fotograf filosofi – Fotografering er som filosofi når der skal skal laves kunst billeder. Jeg tænker egentligt ikke så meget som en fotograf når jeg starter med mine billeder, nok mere som en kunstmaler.

Fotokunst er som med alt anden kunst en verden hvor der er mange regler for hvad god kunst er. Som fotograf står man ofte med en bunden opgave, men som kunst fotograf er ens rolle mere fri.

En fotografs bekendelser

Fotograf vs. foto kunstner

Når fotografen arbejder skal der ofte laves billeder indenfor en given ramme. Som regel en kommerciel ramme. Det giver ikke altid fotografen lige frie hænder til at udføre billeder i den stil han gerne vil lave det. Det er sjælden man indenfor det kommercielle fotografi får lov til at beholde sin foto kunstneriske frihed. En fotograf laver typisk portrætfoto, bryllupsfoto, modefoto, reklamefoto og meget andet.

En foto kunstner bruger mere fotografiet som et fristed fra hverdagen. Et univers man flygter til for at udfolde sine følelser i billedernes gyldne univers. Foto kunst er desværre først langsomt på vej til at blive anerkendt som kunstform i Danmark, og processen er meget sløv i forhold til maleriet. Foto kunst er en ny måde at udtrykke kunst på og åbner for mange nye menneskers interesse indenfor kunst. Derfor burde man hilse det mere velkommen end man gør i Danmark.

portraet-fotografer

Fotografering i hverdagen og foto kunst

Fotografering og fotokunst kan sagtens hænge sammen, det afhænger af den enkelte opgave fotografen bliver stillet overfor. Vælger man en fotograf med fotografering i fotokunstnerisk stil skal man ikke forsøge at præge selve udfaldet for meget. Den kunstneriske frihed er vigtig.

Fotografer der laver foto kunst arbejder ofte med fotografiet som maleren gør med sine malerier. En professionel fotograf laver mange forskellige opgaver, men fotokunstneren vil have sin egen stil til at præge det endelige look.

Asmussen Foto – En fotograf :: En bryllupsfotograf :: En Kunstfotograf :: En Portrætfotograf :: En Reklamefotograf :: En Modefotograf :: En Professionel erfaren fotograf – Landsdækkende fotografering.

Læs mere: