Vil du uddannes som fotograf, tager uddannelsen 4 et halvt år. Man kan modtage SU på uddannelsen som fotograf. Fotograf uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. Som færdiguddannet fotograf kan du arbejde som Reklamefotograf, modefotograf, portrætfotograf, fotojournalist, bryllupsfotograf, erhvervsfotograf, børnefotograf.

Grundforløbet i uddannelsen som fotograf

Grundforløbet på uddannelsen som fotograf tager ofte 20-30 uger. Dette forløb giver en god forsmag på hvad jobbet som fotograf kan indeholde. Det skal opfattes som en slags introduktion til fotografiet. Et slags har jeg nu valgt rigtigt introduktionsforløb. Det er vigtigt du søger en pratikplads før du ansøger om optagelse på fotograf uddannelsen. Det er dog muligt at forsætte uddannelsen som fotograf på skolen, da de har muligheden for at uddanne fotograferne.

Læs om uddannelsen som fotograf her

Selve hovedforløbet i fotograf uddannelsen

Når grundforløbet på fotograf uddannelsen er overstået, følger selve hovedforløbet. Hovedforløbet på fotograf uddannelsen foregår skiftevis mellem skolen og uddannelsestedet. Skoleperioderne svinger mellem 10-20 uger. På skolen lægges de tekniske forudsætninger for at begå sig som fotograf. På selve praktikstedet er der rig mulighed for at øve sig på de opgaver der er lavet på skolen.

Praktik periode som led i fotograf uddannelsen

Når du har fundet en praktikplads hos en uddannet professionel fotograf, så skal der tegnes en kontrakt mellem dig og praktikstedet. Du er nu i lære som fotograf og kan begynde din uddannelse. Du vil opleve mange sider af fotografens opgaver. Alt fra kedelige monotome opgaver til spændende opgaver hvor der kæles for de kreative detaljer. Du vil som ofte indgå i den daglige produktion af billeder på praktikstedet, efter en grundig introduktion.

Kravet til dig som kommende fotograf elev

Der er mange der drømmer om at blive fotograf. Forvent derfor ikke det bliver let at finde en praktikplads. Du kan dog gøre meget selv for at få en uddannelsesplads som fotograf. Lav mange billeder inden du søger, øv dig. Sørg for at eksperimentere og læs at bruge de digitale efterbehandlingsprogrammer som Adobe Photoshop og Aperture fra apple. Jo mere du evner som fotograf inden du starter, des større er din chance for at blive taget seriøs ved de professionelle fotografer i Danmark.

Her på siden kan du se et galleri med billeder fra den prisvindende fotograf fra fotografen ved www.asmussenfoto.dk

Galleriet er et bredt udpluk af portrætfoto, bryllupsfoto, reklamefoto, modefoto og kunstfoto. Billederne er taget over de seneste år og billederne er efterbehandlet i adobe photoshop. Galleriet med de mange billeder er en blanding af kreative billeder og portrætter.

Galleri fra den prisvindende fotograf indholder alle mulige billeder lavet i egen stil og egen koncept.

www.asmussenfoto.dk – fotograf til hjemmesidefoto, reportagefoto, konferencefoto, modefoto, portrætfotos, bryllupsfotografering og reklamefotografering. Billeder til tiden ved en erfaren fotograf fra Århus.