En reklamefotograf – et univers

Reklamefotografens primære opgaver ligger indenfor fotografering til modeblade, kataloger, bøger, uge magasiner, dagblade, plakater og brochurer. De arbejder også med fotografering indenfor industrifotografering og erhvervsfotografering af årsrapporter og virkssomhedsprofiler.

Fotografering indenfor industrifotograferingen kræver ofte indsigt i stor industrien når der skal laves billeder til brugsanvisninger andre registreringsfotografier.

En reklamefotograf arbejder også ofte sammen med en stylist når der skal laves modefotogafering eller portrætter af mennesker, så de fremstår på billeder fra deres allerbedste side.

portætfoto

En reklamefotograf laver arbejder også som portrætfotograf og laver portætfoto af direktører virksomhedsansatte og mange andre lignende opgaver. Læs mere om portrætfotograf her.

En fagfotograf og reklamefotograf laver mange typer fotograferinger og en arbejdsdag kan derfor sagtens være varieret. Der findes også fotografer der arbejder som kliniske fotografer på sygehuse og andre lignende steder, disse kræver dog en anden type udstyr end det man normalt kender fra reklamefotografens fotostudie med store flash lamper, storformat kamera, vidvinkel, 360 grader og panorama fotografering.

En reprofotograf laver derudover kopiering af fotografi og teknisk behandling af fotos indenfor tekst ved den grafiske industri og tegninger og efterbehandling.

Du kan også læse mere om uddannelsen som fotograf her.